dt1

Delta Tehnik Marold doo prati kontinuitet SZR Delta Tehnik Marold koja je registrovana 1948. god. kao radionica za popravku motocikla, a osnivač je bio Josip Marold – stariji. Vremenom, radionica počinje i proizvodnju delova za motocikle i poljoprivredne mašine. Sedamdesetih godina radionica se seli u opštinu Beočin i počinje intenzivna proizvodnja delova za kamione, autobuse, traktore, građevinske mašine, šinobuse i tramvaje. Proizvodnja je koncipirana na bazi supstitucije za uvozne delove i stranuopremu kao napr. za MAN-a, Mercedesa, Rabu, Volvo-a, ČKD, Ganz-Mawag i zatim za Tam, Ikarbus i Neobus. U to vreme u radionici su patentirane gasne opruge koje su date u proizvodnju Novosadskog NOVOPAKA.

Danas Delta Tehnik Marold doo svojim delovima snabdeva mnoge trgovačke kuće i krajnje korisnike u Srbiji, a manjim delom naši proizvodi se izvoze što direktno, što preko trgovačkih kuća. Pored naše standardne proizvodnje bavimo se i pružanjem usluga mašinske obrade za kupce koji zahtevaju izradu ili po donešenoj dokumentaciji ili donešenom uzorku dela koji mi konstruišemo, izradom alata, delova za građevinske mašine, delova za štamparsku opremu, delova za procesnu industriju i sl.

Mašinski park sačinjavaju univerzalni strugovi raznih veličina, kopirni strugovi, glodalice, brusilice raznih veličina za okruglo i ravno brušenje, ekscentar prese i hidraulične prese, bušilice, dubilice, mašine za izradu zupčanika, Metcco sistem za metalizaciju, peskiranje, termička obrada, itd….

Godine 2013. firma je dobila i sertifikat ISO 9001.